De perfecte bruiloft organiseren doe je zo

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Na het emotionele aanzoek en het inlichten van familie en vrienden wordt het tijd om de bruiloft te plannen. Heb je hiermee al een begin gemaakt? Dan heb je vast al gemerkt dat er veel geregeld moet worden. Om je op weg te helpen bij de planning van je bruiloft, vertellen wij hieronder meer over hoe je de perfecte bruiloft kunt organiseren!

Prik een datum

Voordat je begint met het organiseren van de bruiloft, is het goed om te bepalen naar welke dag je toewerkt. Prik daarom als eerste stap een datum voor de bruiloft en houd hierbij rekening met jullie wensen als toekomstig bruidspaar. Willen jullie bijvoorbeeld op een specifieke dag of in bepaald seizoen trouwen?

Bepaal het budget
Het bepalen van het budget behoort, naast het prikken van een datum, tot één van de eerste stappen bij het organiseren van een bruiloft. Hoeveel willen jullie aan de grote dag uitgeven? Ook is het goed om rekening te houden met een periode waarin jullie nog kunnen sparen voor de financiering van de bruiloft.

Kies een locatie en thema
Tijdens de trouwdag speelt de locatie een grote rol. Het is belangrijk om voor een trouwlocatie te kiezen die geschikt is voor een bepaald aantal gasten en eventueel passend is bij het trouwthema. Zorg ervoor dat zowel de locatie als het thema ruim op tijd worden vastgesteld. Dit zodat je meer tijd kunt besteden aan andere zaken op het takenlijstje. Tip: vergeet niet om het trouwvervoer op tijd te regelen!

getting-married

Stel de gastenlijst op

Bij het opstellen van de gastenlijst moet er rekening gehouden worden met een aantal punten. Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen op de trouw- en feestlocatie? Met wie brengen jullie de trouwdag het liefst door? Zijn kinderen ook welkom? Onthoud: het is essentieel om de gasten ruim van tevoren uit te nodigen zodat zij eventueel vrij kunnen nemen of afspraken kunnen verzetten.

Schakel hulp in

Wees niet bang om hulp in te schakelen. Het organiseren van een bruiloft kan, afhankelijk van de wensen en behoeften, erg tijdrovend en vermoeiend zijn. Het is daarom goed om met bijvoorbeeld vrienden aan tafel te zitten en te brainstormen over alle zaken die (nog) geregeld moeten worden.

Geniet!

Na het prikken van een datum, het bepalen van het budget, het regelen van de trouwlocatie en het uitnodigen van de gasten blijven er genoeg belangrijke zaken over. Maak een to-do lijst met alle punten maar vergeet vooral niet om te genieten! Zoals tijdens het passen en uitkiezen van de bruidsjurk. Het organiseren van een bruiloft hoort niet stressvol maar juist onvergetelijk leuk!

Veel succes met het organiseren van de bruiloft en geniet!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.