Hoe vind je een geschikte trouwlocatie?

Hoe vind je een geschikte trouwlocatie?

Voor veel mensen moet hun trouwdag de mooiste dag uit hun leven worden. Om dat ook daadwerkelijk zo te laten zijn, moet er heel veel geregeld worden. Zo moeten jullie natuurlijk beschikken over een mooi trouwpak of mooie jurk, moeten er uitnodigingen verstuurd worden, moeten er getuigen gevonden worden en moeten er ringen geregeld worden. Maar het vinden van een geschikte trouwlocatie is natuurlijk ook van groot belang. De meeste mensen kiezen ervoor om te trouwen op een speciale locatie. In Nederland zijn er echter tal van trouwlocaties, waardoor het vinden van een mooi plekje lang niet altijd makkelijk is. Wij helpen je daarom op weg en vertellen je hoe je een geschikte trouwlocatie kunt vinden.

Oriënteren
Misschien heb je al wel een locatie in je hoofd, maar het is natuurlijk altijd goed om op zoek te gaan naar alternatieven. Mogelijk is de locatie die jij in gedachten hebt op jullie trouwdag wel niet beschikbaar. Begin dan ook eerst met het bekijken van de verschillende mogelijkheden die je hebt in jouw omgeving. Er zijn vast en zeker meerdere trouwlocaties in de buurt. Google bijvoorbeeld eens op trouwlocaties in jouw omgeving en je zult er vast en zeker een aantal vinden. Maak een lijstje met de verschillende locaties. Op deze manier heb je de eerste stap al genomen.

Locaties bezoeken
Is er een hele lange lijst met locaties ontstaan waar jullie je trouwerij kunnen en/of willen houden? Dan is het verstandig om een shortlist te maken. Streep er een aantal weg, zodat er een handjevol locaties overblijft. Is dit gelukt? Dan is het verstandig om de overgebleven trouwlocaties eens een bezoekje te brengen. Op deze manier kun je met eigen ogen zien wat voor een locatie het is en of het inderdaad de ideale locatie is om jullie bruiloft te houden. Ga niet uit jezelf langs bij de locaties, maar neem hiervoor altijd even telefonisch contact op. Het zou immers zonde zijn wanneer je voor een dichte deur komt te staan.

Onze top5 bruidslocaties
Natuurlijk hebben wij ook voorkeur voor bepaalde locaties. En dat geheim delen we graag met jullie. Kijk eens op de volgende sites, want dit zijn goede bruidslocaties! Het zijn trouwens wel erg gevarieerde locaties, zoals een kasteel, beachclub en partycentrum.

Kasteel Wijenburg:

http://www.kasteelwijenburg.nl/
Een liefelijk kasteel in Echteld. Waar de gastheer en gastvrouw altijd voor je klaar staan en zorgen dat je het echt nergens aan schort. Ze zorgen ervoor dat het kasteel voor een dag echt helemaal van jou is.

Kasteel Heeswijk:
https://www.kasteelheeswijk.nl/
Een echt middeleeuws kasteel in Heeswijk-Dinther. Als je al aan komt rijden, zie je achter de kasteelmuur (en kasteelvijver) het kasteel opdoemen. Vooral met mooi weer is het echt een plaatje om te zien. Naast de ongelooflijk mooie kasteeltuin om de ceremonie te houden, hebben ze hele mooie kasteelkelders waar je tot in de late avonduurtjes kan doorfeesten.

De Vertrkehal:
http://www.devertrekhal.nl/start/
Redelijk nieuw in trouw-land. Maar zeker het benoemen waard. Service is soms alles en dat geven ze zeker bij de vertrekhal. Het is een hele specifieke locatie midden in de haven van Rotterdam. Dus voor iedereen die van boten houdt, is deze locatie een enorme aanrader!
Beachclub No5:
https://www.beachclub5.nl/
Wellicht de mooiste beachclub in Nederland om met je voeten in het zand te trouwen. En wat vooral het verschil maakt…de service! Niet alleen de gasten, maar ook het personeel maken er een feestje van. Het zal dan ook niet de eerste keer zijn dat we af en toe een personeelslid zien mee dansen. En dat terwijl ze echt niets aan het toeval overlaten en zorgen dat het echt jou dag is. Maarja, als het écht een feestje is dan kan dat natuurlijk ook!

Partycentrum 2b-home
https://www.2b-home.nl/
Wie van een echt feestje houdt, moet bij 2b-home zijn. Een partycentrum midden in zoetermeer waarbij feestjes bouwen hun beroep is. Met verschillende zalen kunnen ze zalen aan elkaar koppelen en zo feesten geven voor honderden mensen. Alles is er op ingericht om het een bruidspaar naar de zin te maken. En met mogelijkheden om zelfs je eigen catering te verzorgen is dit een heel goed alternatief voor een (relatief) goedkope bruiloft.

Waar rekening mee houden?
Bij het bezoeken van de trouwlocaties moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo moet je al enigszins in beeld hebben hoe jullie perfecte dag eruit moet komen te zien. Je moet het je als het ware helemaal in kunnen beelden wanneer je een trouwlocatie bezoekt. Ook is het handig om een indicatie te hebben van het aantal gasten dat jullie uit willen nodigen. Hierdoor kun je direct bepalen of het gezelschap allemaal uitgenodigd kan worden op de betreffende locatie. Tot slot moeten jullie natuurlijk de datum weten in verband met beschikbaarheid en is het makkelijk om te weten hoeveel geld jullie uit willen geven aan de complete dag.

Bruiloft combineren met feest
Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld te trouwen in een kerk. Aansluitend wordt er dan op een andere locatie vaak een feest gegeven om het zojuist gegeven ‘ja-woord’ uitbundig te vieren met familie, vrienden en kennissen. Steeds meer mensen kiezen er echter ook voor om de trouwerij en het feest op dezelfde locatie te houden. Behoren jullie ook tot deze categorie? Dan moet je hier uiteraard ook rekening mee houden bij het uitzoeken van een trouwlocatie. Vraag dan ook of het mogelijk is ook het feest op de betreffende locatie te houden en bespreek de verschillende mogelijkheden voor wat betreft catering. Behoort dit tot de mogelijkheden? Dan kunnen jullie je dag verder in gaan vullen. Is dit niet het geval? Dan moeten jullie helaas op zoek naar een andere trouwlocatie. Maar niet getreurd, want er zijn er voldoende. Jullie zullen dus vast en zeker ook een geschikte trouwlocatie vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.