Wanneer kun je kniekousen dragen

Het verschil tussen een normale sok en een kniekous is zeer voor de hand liggend. Sokken komen namelijk tot net boven de enkel en kniekousen komen tot over de knie. Als men het over kousen heeft wordt er vaak gedacht aan de vrouwelijke kniekousen, want deze zijn populairder. De mannelijke variant komt echter ook vaak voor zonder dat je het eigenlijk doorhebt. Vaak met sport bijvoorbeeld. Zo hebben voetballers altijd kniekousen aan.

De zakelijke kniekous

Stel je komt op je werk als man en je hebt een belangrijke vergadering. Je hebt natuurlijk een net pak aan met nette schoenen, maar wat vaak vergeten wordt zijn de sokken. Het komt zeer onprofessioneel over als je te korte sokken aanhebt onder een nette broek waarvan de pijpen omhoog kruipen als je gaat zitten. Dit is een veelgemaakte blunder op het werkveld. Het is daarnaast ook nog zo dat alle nette broeken tegenwoordig net een stukje korter zijn gemaakt waardoor dit juist nog vaker voorkomt. Een simpele manier om dit te voorkomen is door het dragen van kniekousen, omdat deze altijd lang genoeg zullen zijn. Kniekousen heb je in verschillende stoffen. Voor de warmere maanden kan je katoenen kniekousen aan en de koudere maanden zijn ideaal voor wollen kniekousen.

Aanbieding: top heren kniekousen bij hemdvoorhem.nl

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de kleur van de kniekous die belangrijk is. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een effen kleur, een veilige keus, of een gewaagde keus, dus kniekousen met felle kleuren. Als je dus wil dat de aandacht volledig naar je sokken gaat zijn de kleurige sokken ideaal voor jou. Wil je nou niet dat de aandacht daarheen gaat is het misschien handiger om voor een effen kniekous te kiezen. Felle kleuren ga je tegenwoordig steeds vaker zien in de sokkenwereld. De reden hiervoor is dat er een tijdje veel artikelen geschreven waren over een onderzoek naar kleurige sokken. Er was bewezen dat mensen die sokken dragen met opvallende kleuren en veel prints vaak creatiever, intelligenter en ondernemender zijn dan anderen. Passen deze karaktereigenschappen precies in jouw werkveld? Wees dan niet bang om voor deze sokken te kiezen!

Toch liever normale maar toch ietwat langere sokken? Klik hier voor lange sokken heren.

Sportkous

Zoals voorheen al kort benoemd werd zijn er natuurlijk ook sportkousen beschikbaar. Iedere sporter heeft een andere reden om voor de kniekous te kiezen. De reden waarom voetballers kiezen voor kniekousen is omdat zij scheenbeschermers dragen en deze goed op hun plek blijven zitten doordat de kous eroverheen zit. Hardlopers gebruiken sokken daarentegen voor een andere reden. Zij dragen kniekousen vooral ter ondersteuning, zodat zij minder snel een blessure kunnen oplopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.