Wat is een perfect overhemd voor een bruiloft?

Je gaat trouwen of bent uitgenodigd op een bruiloft van een goede vriend of je broer of zus. Een belangrijk element van de dag is je outfit. Onterecht besteden mannen vaak te weinig tijd aan het uitzoeken van het overhemd. Een goed passend overhemd van hoge kwaliteit kan jouw outfit een behoorlijke boost geven. Ook moet je op een bruiloft opletten dat de kleur van je overhemd niet uit de toon valt. Bij overhemden.com helpen wij dagelijks mensen met het vinden van het perfecte trouw overhemd. Wij delen graag onze ervaringen.

Ik ga zelf trouwen

De kleding van de bruidegom wordt over het algemeen afgestemd op de kleding van de bruid. Als bruidegom is het dan ook belangrijk om rekening te houden met de kleur van de bruidsjurk. Zij bepaalt als het ware de stijl waarin de bruidegom zich kleedt en dat terwijl je zelf niet precies weet hoe de jurk eruit ziet waarin jouw aanstaande gaat verschijnen!

Over het algemeen verschijnt de bruidegom ‘gewoon’ in pak (twee- of driedelig). De kleur van het overhemd wordt aangepast aan de kleur van het bruidsjurk. De bruidsjurk is over het algemeen niet wit. Een effen wit overhemd wordt dan ook afgeraden: door het contrast verbleekt de jurk van de bruid. Vooral op foto’s is dat niet mooi. Veelal is een juiste keuze een off-white of ecru trouw overhemd. De lichte crème kleur past beter bij de jurk van de bruid, en zorgt ervoor dat ze beter opvalt. Vaak krijgt de bruidegom een klein stukje stof mee waarvan de bruidsjurk is gemaakt, zodat hij dit kan gebruiken om de kleur van het overhemd te bepalen.

Ik ben de huwelijksgast

Belangrijk als gast is dat je de dresscode weet en je kleding hierop aanpast. Vaak wordt op de uitnodiging gesproken van black tie, tenue de ville, maar ook moderne termen als summer chique worden tegenwoordig veelal gebruikt. Houd je ook aan deze dresscode: de dag staat immers in het teken van het bruidspaar, niet jouw persoonlijke voorkeuren. Probeer in de outfitkeuze vooral niet teveel op te vallen, het echte stralen laat je deze dag over aan de bruid en bruidegom. Veilige overhemd kleuren zijn effen wit, lichtblauw en lichtroze: hiermee zit je eigenlijk nooit fout. Met je das of accessoires kan je je outfit wat feestelijker maken.

Vind het perfecte overhemd voor een bruiloft

De overhemdenspecialist overhemden.com helpt graag bij het uitzoeken van het perfecte trouwoverhemd. Wij hebben meer dan 30 trouw overhemden van verschillende merken in de collectie voor de bruidegom. En de gast kan zelfs kiezen uit meer dan 500 overhemden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.