Do’s and don’ts voor het plannen van je bruiloft

Het is zo ver, jullie stappen het huwelijksbootje in. Er komt een hele hoop kijken wanneer je je bruiloft gaat plannen. Daarom een aantal handige do’s and don’ts om je even op weg te helpen!

Alles meteen willen plannen

Dit is een zekere don’t. Je bent natuurlijk helemaal enthousiast en wilt meteen beginnen met van alles te plannen. Dit zorgt voor een hoop stress. Er zijn namelijk bruiden die al een heel draaiboek klaar hebben liggen om mee aan de slag te gaan. Doe alles dus stap voor stap. Zo heb je overzicht en veel minder stress.

Vrijgezellenfeest organisatie

Onmisbaar bij een bruiloft is het vrijgezellenfeest, gezellig met vrienden en familie een knotsgekke dag of avond vieren dat de aanstaande nog “vrijgezel” is. Een goed vrijgezellenfeest vraagt om een goede organisatie. Het feest moet natuurlijk wel gezellig zijn en niet uit de hand lopen. De jaren dat het vrijgezellenfeest de avond voor de bruiloft wordt georganiseerd zijn allang voorbij. Voor alle tips en informatie over vrijgezellenfeesten organiseren kan je kijken op Vrijgezellen-feesten.nl.

Zorg dat je gasten iets te doen hebben

Dit is een do. Sommige gasten hebben een flink stuk moeten rijden om bij jullie aanwezig te zijn. Regel daarom even een broodje en wat te drinken voor als ze aankomen. Verder vallen er soms een aantal gaten in de planning. De bruid laat nog even op zich wachten omdat ze nog in de make-up zit, of jullie moeten tussendoor nog een fotoshoot doen. Zorg daarom dat de gasten tussendoor iets te doen hebben zodat ze zich niet gaan vervelen.

Amateurs inhuren

Don’t. Ja een bruiloft is duur, maar bedenk wel even wat dit voor een gevolgen kan hebben voor jullie dag. Dit is wel de belangrijkste dag uit jullie leven. Het officiële punt dat jullie je leven samen door het leven gaan als man en vrouw. Huur daarom professionals in. Denk bijvoorbeeld aan de muziek. Dit is wel heel belangrijk, omdat de muziek het feestje maakt of breekt. Neem daarom bijvoorbeeld een professionele bruiloft dj Zij draaien niet alleen muziek maar zij zorgen ook nog voor wat extra entertainment. Dit is altijd handig durven de gasten nog niet zo goed de dansvloer op te gaan. Dit geld niet alleen voor een bruiloft. Denk bijvoorbeeld ook aan een Sweet sixteen, of een bedrijfsfeestje.

Veel verschillende adviezen

Niet alleen jij, maar iedereen is natuurlijk helemaal enthousiast over jullie bruiloft. Vele zullen daarom ook genoeg tips geven om jullie een top bruiloft te geven. Deze tips zijn natuurlijk allemaal heel goed bedoelt, maar veel mensen denken vooral na over hoe hun eigen huwelijk eruit gaat zien wanneer ze jou tips geven. Daarom zullen veel tips niet echt bij jouw ideeën passen. Blijf daarom vooral bij jezelf. Door de vele verschillende tips kan je helemaal gek worden. Het is jullie dag dus doe vooral wat jullie zelf willen!

Media

Er zijn tegenwoordig wel meer inspiratiebronnen dan de tijdschriften van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan Instagram of Pinterest. Hier kun je waanzinnige foto’s vinden over verschillende jurken, bloemstukken en locatie’s. Bedenk je hier wel bij dat dit vaak wel wat kost. Ze zijn ideaal voor inspiratie maar er hangt wel een prijskaartje aan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.