Trouwerij

De trouwerij, voor iedereen één van de mooiste dagen van zijn of haar leven. Maar daarnaast ook één van de meeste stressvolle dagen, met name de maanden die voorafgaan aan de trouwerij. Hieronder lees je over de geschiedenis van het huwelijk, wat er allemaal bij een trouwerij komt kijken.

De geschiedenis van het huwelijk

Voor de 11e eeuw was het huwelijk een economische overeenkomst en waren vaak alleen de ouders erbij aanwezig. Pas rond de 12e eeuw werd het ja-woord ingevoerd, maar daar hoefde verder niemand bij aanwezig te zijn. Hierdoor ontstonden er veel misverstanden, waardoor in 1563 werd besloten dat er verplicht een priester en andere getuigen bij aanwezig moesten zijn. In de 17e eeuw trouwden mannen gemiddeld op hun 28ste en vrouwen op hun 25ste. Nu, in het jaar 2016, ligt het gemiddelde niet heel veel hoger. De een trouwt al op zijn 22ste bijvoorbeeld, terwijl iemand anders het ja-woord pas geeft op zijn 33ste.

Wil je met me trouwen?

Allereerst moet je natuurlijk gevraagd worden door je partner, voordat de hele trouwerij überhaupt in zicht is. Wanneer jij volmondig ‘ja’ hebt gezegd, begint het echte feest pas echt. Jullie zijn verloofd, gaan in ondertrouw en daarna begint het plannen. Hoeveel tijd er tussen de verloving en de trouwerij zit is aan jullie. Vaak ligt dat aan de tijd van het jaar (wil je bijvoorbeeld per se in de zomer trouwen), moet er veel geregeld worden en stellen willen vaak nog even sparen zodat het hun droomdag wordt.

Voorbereidingen voor jullie trouwerij

Voordat je begint met het plannen van jullie huwelijk, zul je nooit geloven dat er zó veel geregeld moet worden. Welke muziek willen jullie? Wie worden jullie getuigen? Moeten jullie danslessen volgen voor de openingsdans? Hoe gaan de uitnodigingen eruit zien? Waar willen jullie gaan trouwen in Breda? Wie nodigen jullie uit? Waar gaan jullie op huwelijksreis? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je kunt er voor kiezen om een weddingplanner in de arm te nemen die veel zorgen uit handen neemt, maar misschien willen jullie het allemaal zelf doen. 1 tip: Maak van tevoren een goede planning en begin op tijd!

De grote dag is aangekomen

En dan… Alles is geregeld, jullie gasten zijn onderweg, de trouwlocatie ziet er perfect uit en jullie zijn bezig met het aantrekken van dat prachtige pak en die adembenemende jurk. Spannend! Hoe ziet de dag eruit? Veel mensen kiezen ervoor om eerst naar de kerk/het stadhuis te gaan voor het voltrekken van de trouwerij. Daarna wordt er vaak een fotoreportage ingepland en gaat iedereen daarna richting de feestlocatie. Stellen kiezen er vaak voor om met naaste familie en wat vrienden te dineren. Natuurlijk hoort een goed feest er ook bij, dus na het diner zijn alle overige gasten ook van harte welkom. Een trouwerij moet ten slotte goed gevierd worden met alle mensen die je liefhebt.

Enorm veel plezier en geluk gewenst jullie voorbereidingen en de grote dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.